Spirituel udvikling

Hvordan udvikler man sig spirituelt?

Der findes mange gode grunde til at udvikle sig spirituelt. Man har måske bare en naturlig nysgerrighed på det spirituelle eller måske et ønske om at udvikle sine evner. Hvad end din motivation er for spirituel udvikling, så husk at spirituel udvikling sker i det tempo, som det nu er meningen det skal. Det kan ikke forceres.

Herunder finder du 9 gode råd til spirituel udvikling:

1. Læs spirituelle bøger
En rigtig god måde at udvikle sig spirituelt er ved at begynde at læse bøger om spirituelle emner. Der er skrevet et hav af bøger om alt fra livet efter døden, til clairvoyance, ånder, engle, meditation, tarotkort, håndlæsning, drømmetydning, tantra, yoga osv. osv. En billig og god måde at blive inspireret er ved at gå på biblioteket og finde hylden med spirituelle bøger. De er ofte samlet et sted. Vælg et udpluk at bøger der fanger din interesse og lån dem med hjem. Når du så kommer tilbage for at aflevere bøgerne, checker du hylden igen. Ofte vil der så være kommet nye spændende bøger hjem, som du så kan låne.

2. Omgås med spirituelle mennesker
Det er en rigtig god ide at tale med og omgås andre mennesker, der er åbne for den spirituelle verden. Det kan man dels lære rigtig meget af og det kan i høj grad stimulere ens spirituelle udvikling, at man har andre at dele sine oplevelser med. Det er ikke alle der er åbne for den spirituelle verden. Derfor må man lige mærke efter, hvem der er klar til at snakke om den slags og har interessen for det.

3. Facebook grupper
Facebook er et ufatteligt godt sted at opnå kontakt med ligesindede. Hvis du ikke allerede ved det, så findes der på Facebook noget der hedder “grupper”. Opslag der bliver skrevet inde i en gruppe, kan kun ses at gruppens medlemmer, når gruppen har status som “lukket”. Der findes grupper inden for alle mulige interesseområder, lige fra haven til madopskrifter. Men der findes også rigtig mange grupper omhandlende det spirituelle. Når du har Facebook åben, kan du prøve at søge på eksempelvis “spirituel” og se hvilke grupper, der dukker op. Hvis du melder dig ind i disse, vil det være muligt at dele sine spirituelle oplevelser og erfaringer med ligesindede. Det er en rigtig god måde at samle viden på og få svar på spørgsmål man måtte have. Der findes også spirituelle grupper, hvor man kan øve sig i at udvikle sine evner. Det kunne eksempelvis være clairvoyance. Det er samtidig en måde hvorpå man kan danne nye relationer til ligesindede.
4. Meditation
Meditation er en måde hvorpå man kan forbinde sig med sin sjæls visdom, åbne for større klarhed, forbedre sin koncentrationsevne og generelt åbne for større velbehag. Der er i det hele taget rigtig mange positive effekter ved at meditere regelmæssigt. Derudover sker der det, når man mediterer, at ens hjernebølgefrekvens falder til et niveau hvor vi har lettere ved at forbinde os med eksempelvis vores skytsengel og guider.

5. Gå på spirituelle messer
Landet over bliver der fra tid til anden afholdt spirituelle messer. Det er et rigtigt fint sted at blive inspireret. Tit bliver der ligeledes afhold gratis foredrag i forbindelse med messerne. En anden fordel ved messerne er, at man ofte har mulighed for at snuse til de forskellige ydelser behandlere med mere tilbyder. Det kan være, at man kan købe en kort clairvoyance eller kortlæsning til messepris, for på den måde at se hvad det er.

6. Deltag i kurser eller workshops
Landet over udbydes der et væld at kurser og workshops. Nogen afholdes over en eller flere weekender, så almindeligt arbejdende også kan deltage. Temaerne kunne eksempelvis være: Trommerejse, meditation, håndlæsning,  clairvoyance, tantra osv. osv. Et sted hvor der til tider slås den slags aktiviteter op er i gruppen “Danmarks spirituelle opslagstavle” på Facebook.

7. Lær at bruge orakelkort
Orakelkort er en bred betegnelse for kort, der er lavet med henblik på at modtage vejledning fra det guddommelige. De mest kendte er tarotkort, som dog i manges øre dog klinger negativt. Det hænger sammen med, at de fleste har set film, hvor kortet med døden bliver trukket og spreder stor rædsel. Sandheden om kortet med døden er dog, at det er et kort, der varsler fornyelse, forandring og nye begyndelser og altså ikke at personen vil dø. Udover tarot findes
der mange forskellige andre typer kort inspireret af forskellige temaer. Det kan være engle, opstegne mestre, naturen, osv. osv. Et “sikkert” og rigtig godt valg er englekort. Englekort rummer som udgangspunkt kun positivt vinklede budskaber, som kan være med til at løfte og guide en i livet. Hvis du vil lære at bruge englekort, har jeg lavet en guide, som du kan læse mere om ved at klikke på billedet herunder.

8. Lær at heale
Healing er ikke kun forbeholdt højt åndeligt udviklede individer, der ønsker at gøre det til en levevej. Alle kan lære at heale og Reiki-kurser udbydes landet over. Når man først er blev indviet i energien, har man mulighed for at begynde at heale venner, familie og sig selv. Selvhealing er faktisk en rigtig fin måde at fremme og understøtte ens egen sundhed. At tage et reikikursus vil ofte også virke som katalysator for ens videre spirituelle udvikling. Et reikikursus kan således give et boost til ens spirituelle udvikling ud over det at lære at heale.

9. Begynd at blive bevidst om dine drømme
En anden måde at øge sin åndelige bevidsthed er at ved at blive bevidst om og tolke sine drømme. Drømme kan tilvejebringe vigtigt selvindsigt, perspektiv og vejledning på ens vej gennem livet. Jeg har ofte oplevet at blive vejledt i drømme når jeg stod over for situationer eller større valg i midt liv. Derudover har både engle, guider, afdøde og ens sjæl mulighed for at kommunikere med en via drømme. Det kan være en rigtig god ide at have blok + pen liggende ved siden af sengen, så man kan skrive sine drømme ned lige når man vågner. Hvis man ikke skriver dem ned med det samme, glemmer man dem meget let. Efterfølgende har man så mulighed for at reflektere over hvad drømmene gerne vil fortælle en.

Relateret indhold:
Hvad er englekort? Lær at lægge englekort
Hvad er spirituel opvågning?
Hvad er engle og hvad kan man bruge dem til?
Tilbage til alle artikler