Hvordan hæver man sin energivibration?

Vores energivibration har stor betydning for, hvordan vi møder verden og dermed hvilke oplevelser, vi bliver et match til. Høj energivibration = gode og positive oplevelser og omvendt vil en lav vibration gøre, at alting bliver mere op ad bakke. Det blev beskrevet i detaljer i forrige artikel.

Men hvordan hæver man så sin vibration?

Det kan man gøre på en lang række måder. Jeg har beskrevet et bredt udpluk herunder. Listen er ikke udtømmende, da der findes mange ting og metoder.

Lyt til musik
Musik, påvirker os meget direkte kan man sige. Det er ikke noget som skal ind over vores hjerne og som vi skal tænke over og forholde os til. Det går bare ind og påvirker vores vibration positivt. Her går det så ud på at finde den musik, som virker positivt på os.

 

Dufte
Dufte påvirker os lidt på samme måde som musik og kan også øge vores vibration, hvis det er behagelige dufte. Derfor kan man eksperimentere med røgelse eller æteriske olier. Aromaterapi er et eksempel på, hvordan dufte virker og anvendes terapeutisk.

Ophold dig i naturen
Naturen i sig selv har en høj vibration og virker healende på os. Det er også derfor stresshaver virker. Gør det derfor til en prioritet at bruge tid i naturen. Gå en tur langs vandet, i skoven eller i en park. Se om din transport til arbejde eventuelt kan lægges, så du passerer gennem et naturområde. At bade i havet virker ligeledes positivt på din vibration, da vand har en meget høj vibration. Det er også derfor, det føles så godt at tage et bad.

Motion
Ved at dyrke motion, sætter vi gang i hele vores system. Vores blod bliver iltet, der frigøres naturlige stoffer i kroppen, som får os til at føle os veltilpas og afslappede. Undersøgelser har også dokumenteret, at motion kan have en gavnlig virkning på let depression og stress. Det er dog vigtigt, at dyrke en motionsform man kan lide at udføre. Hvis man hader at løbe, så skal man naturligvis ikke løbe. Find derfor en motionsform som passer dig. Hvis man er socialt anlagt, kan det med fordel kombineres med social aktivitet. Det kunne f.eks. være aktiviteter som badminton, tennis, fodbold eller andet hvor flere mennesker mødes.Fokuser på skønheden i hverdagen
Ved at fokuserer på skønhed i hverdagen tuner vi vores bevidsthed ind på noget positivt og det løfter vores vibration. Det kan være et smukt blomstrende kirsebærtræ, morgendisen over markerne, en smuk plante, en prægtig bygning, et kunstværk, en smuk vase du lige har køb osv. Det kan være hvad som helst.


Læs inspirerende bøger

Det kan eksempelvis være bøger, der gør din klogere på et område, inspirerer dig til at gøre nye ting. Det kan også være bøger inden for selvudvikling. Ting der inspirerer os højner vores vibration og giver os en følelse af mening og udvikling.

 

Meditation
Der er skrevet tykke bøger om meditations gavnlige effekter. Meditation har bl.a. en gavnlig effekt på vores velbefindende, sænker ens stressniveauet og øger dermed vores vibration. Meditation giver os ligeledes mulighed for at forbinde os selv til vores højere selv og dermed åbne os op for det spirituelle. Så er der mange gode grunde til at begynde at meditere.

 

Gør ting der gør dig glad
Find ud af hvad der gør dig glad. Om det er at spille amatørteater, spille klaver, synge og danse, surfe, strikke eller løse kryds og tværs er ikke så afgørende. Hvis det føles rart, så hæver det din energivibration. Så find aktiviteter der gør dig glad og gør dem til en prioritet.

 

Grin og smil
Vores vibration øges automatisk når vi griner og smiler. Opsøg aktiviteter, steder og mennesker, der får dig til at smile og grine. Se ”dumme” videoer på nettet, hvis det får dig til at grine. Det hæver alt sammen din vibration.

Omgiv dig med mennesker som er gode for dig
Find ud af hvilke mennesker som er gode for dig og hvilke der er mindre gode. Hvem har du det godt i selskab med og omvendt? Opdyrk relationer til førstnævnte.


Dine tanker

Er en af de væsentligste faktorer. Positive tanker har en meget gunstig effekt på vores krop og sind. Omvendt kan man ikke tænke negative tanker og samtidig blive ved med at opretholde en høj vibration. Det er udelukkende et spørgsmål om tiden inden det går ud over ens vibration og humør. Derfor, vær særligt opmærksom på dine tanker. Mange mennesker tror ikke, de er herre over deres tanker. Men det er vi faktisk i vid udstrækning og det er noget der kan trænes. Det første skridt er, at blive bevidst om sine tanker og blive bevidst om, hvad de gør ved os. Er de generelt positive og opløftende eller negative? Jeg siger ikke, det er en let øvelse at begynde at tænke positive tanker, men ved at blive bevidst om sine tankers karakter, kan man måske stoppe det, hvis man bemærker, man begynder at køre ud ad en forkert tangent.

Vær særligt opmærksom på dine tanker de første 15min når du vågner om morgenen og de sidste 15 minutter inden du går i seng.

De betyder meget for hvordan din dag bliver og hvordan du sover og dermed vågner. Det er lettere at opretholde en høj vibration, på baggrund af positive tanker, end det er, at vende det, hvis man først er fanget i en negativ tankespiral.

Taknemmelighedens kraft
Når man fokuserer på alt det, man allerede har (i stedet for det man ikke har), vil man blive gladere, få mere energi og opnå et mere optimistisk livssyn. Det vil så åbne op for et inflow af endnu flere positive ting i ens liv. I praksis sker der det, at man via sin positive vibration vil få et bedre afsæt for at gribe mulighederne, livet byder en. Samtidig vil man tiltrække sig positive situationer og udfald. Det vil altså have en selvforstærkende effekt.

Man kan starte med at lave en liste over ting man er taknemmelig for. Føj løbende til i takt med du kommer i tanke om flere ting. Hvis man rigtigt vil dykke ned i dette område, kan man lave en taknemmelighedsdagbog. I denne noterer man dagligt ned, hvad man er taknemmelig for. Man kan f.eks. have en målsætning om at notere 3 ting ned dagligt. Det er et område, hvor der er meget at hente. Prøv det!

God kost
God og sund kost er understøttende for vores vibration. Man kan skrive meget og kost, men sørg for at få mange grøntsager og frugt, hvilket er fødevarer med en høj vibration. Husk at fødevarernes vibration afspejler den måde de er frembragt på. Eksempelvis er den energimæssige vibration i et buræg fra en mishandlet hønse meget lavere end det fra en høne, der har levet et godt liv ude i det fri. Forarbejdet ”fabriksmad” med tilsætningsstoffer, der er produceret med dårlige råvarer, har ligeledes en lavere vibration, end mad man selv laver af økologiske kvalitetsråvarer. Husk ligeledes at det du indtager bliver en del af dig. Så noget af maden med dens høje eller lave vibration kommer til at indgå som byggesten i din krop. Fast food giver et kortvarigt ”kick”, men sænker dit generelle vibrations niveau. Når man begynder, at hæve sin vibration, vil man bemærke, at man får mere lyst til sund kost med en høj vibration. Man er blevet et energimæssigt match til den type mad.

 

Prioriter dit eget velbefindende og din glæde
Det handler om at prioritere sin egen glæde og velbefindende. Jeg har før hørt folk udtale ”Når I har det godt, så har jeg det godt”. Eksempelvis i relation til deres børn. Det lyder jo meget sympatisk, men det er en farlig vej at gå. Hvad med den dag, ens børn har det skidt? Den dag har man ikke selv noget af give af. Derfor er det essentielt, og ikke spor egoistisk, at prioritere sit eget velbefindende og glæde. Det skal selvfølgelig gøres på en balanceret måde og i samspil med ens omgivelser – ellers bliver det egoistisk og det er ikke meningen. Alt der bringer glæde ind i dit liv, er med til at øge din vibration, hvilket er til glæde for både dig selv og andre, da det spreder sig som ringe i vandet.

Ovenstående var et udpluk af ting, der hæver vores vibration og der findes mange flere. Find selv ud af hvad der virker for dig. Som beskrevet i forrige indlæg, så guider vores følelser os i den rigtige retning. Når det føles godt, så øger det vores vibration og omvendt. Så lyt til dine følelser. Det er dit kompas – og det gælder faktisk i alle livets forhold.

Relateret indhold
1. Hvordan manifesterer man sine ønsker?
2. Hvem er min skytsengel?
4. Hvad er spirituel opvågning?
5. Reinkarnation og sjælen
 Tilbage til Blog