Spirituel opvågning

Hvad er spirituel opvågning?

Spirituel opvågning er en proces mange af os gennemgår for tiden. Helt overordnet er det en proces, hvor man rykker tættere på sin sjæl. Det er også en proces, hvor man forkaster det gamle, som ikke længere tjener en. Det kan både være relationer, arbejde, interesser, vaner osv. Det kan være en hård proces og der er skrevet meget om den. Nogen beskriver det ligefrem som ”sjælens mørke nat” eller ”the dark night of the soul”. Det kan være meget sigende, men her skal man huske at ”det er altid mørkest lige inden daggry” – og efter natten kommer lyset og det er netop hvad det er – en rejse ind i lyset, hvor man rykker tættere på sit sande jeg.

Generelt får man mest ud af, og kommer lettest gennem processen, ved ikke at stritte imod de forandringer man gennemgår og som kan være voldsomme, da man så blot forlænger processen. I stedet bør man prøve at ”følger med strømmen” eller på engelsk ”go with the flow”. Man kan også øve sig i “bare at være i processen” eller ”være med det der er” og huske at tingene sker for ens højeste gode – også selvom man ikke kan se det endnu. Det handler i høj grad om at stole på processen. Derudover skal man huske sig selv på, at når man mister noget, så er det ofte for at give plads til noget nyt og bedre. Slip det gamle med ynde og taknemmelighed for hvad det var, og det det lærte dig, og se frem til at modtage det nye. Universet erstatter aldrig noget med ”intet”. Så forvent nyt og bedre.
Noget andet der kendetegner folk der gennemgår en spirituel opvågning er, at de begynder at stille spørgsmålstegn ved måden tingene gøres på og til måden vi har indrettet vores samfund på. Det er heller ikke unormalt, at ens kostvaner begynder at ændre sig. Generelt begynder folk at leve sundere, at spise mere grønt og sætter i mindre grad pris på fast food og forarbejdede fødevarer. Det er også normalt at begynde at spise mere vegetarisk og/eller vælge økologiske fødevarer. Dette sker fordi ens krop ændrer sig. På energiplan kan det forklares med, at ens energivibration stiger og dermed vil ens krop også kræve mad med en højere energivibration – og det har sunde fødevarer.

Stress kan skyldes mange ting men ses ofte i forbindelse med en spirituel opvågning og kan afspejle, at man ikke længere er et meningsfyldt sted i sit liv eller at man beskæftiger sig med noget, der ikke er meningsfyldt for en på et dybere plan. Stress reaktionen kan så være en måde at blive tilpasset til ens mere autentiske jeg, således at man måske ender med at beskæftige sig med nye mere meningsfyldte ting, der resonerer bedre med en på et dybere plan.

Med en spirituel opvågning kan også følge evnen til at manifestere sine ønsker. Det kan kort fortalt forklares med at ”tingene begynder at ske omkring en”. De ønsker man har begynder at gå i opfyldelse. Men det kræver dog stadig, at man griber mulighederne, når de byder sig. Jeg har skrevet mere om at manifestere sine ønsker >>her<<.

Spirituel opvågning kan være en ensom rejse, men man skal huske, at der findes mange ligesindede, som gennemgår det samme. Der findes blandt andet mange spirituelle grupper på Facebook, hvor man kan finde ligesindede og støtte.

Afslutningsvis vil jeg igen huske på, at det er rejsen mod noget bedre. Så, never give up – giv aldrig op : )

Relateret indhold:
1. Hvordan manifesterer man sine ønsker?
2. Reinkarnation og sjælen

3. Hvad er åndelige guider?
Tilbage til artikler/blog