Guldsmeden - Betydning, Symbolik & Budskab

Guldsmeden – Betydning, Symbolik & Budskab

Er du stødt på guldsmeden og har tænkt over hvilken betydning, den har? Hvilken symbolik, spirituel betydning eller budskab den måtte have?

Guldsmeden er et helt sikkert et særligt dyr, sådan som den kan stå stille i luften for på et splitsekund skifte retning. Men hvad er dens spirituelle betydning, hvilken symbolik er der knyttet til den og hvilket budskab kommer den med? Det vil bliver uddybet i denne artikel!

Guldsmedens symbolik og betydning

Guldsmedens symbolik og betydning

Guldsmeden er associeret med transformation, forandring og tilpasningsevne. Den starter sit liv under vandet for sidenhen at udvikle sig til det magiske flyvende insekt vi kender så godt. Efter denne transformation er den i stand til at bevæge sig lynhurtigt og ultrahurtigt skifte retning.

Symbolikken i at flyve handler om ubesværet at bevæge sig gennem livet og manifestere med lethed. Frihed er ligeledes associeret med guldsmeden.

Guldsmeden opstår fra vandet, hvilket der er stor symbolik i. Vandet symboliserer følelser. Så denne sammenhæng kan ses som at dykke ned i følelser for at genopstå tranformeret og klar til at leve livet fuldt ud (igen).

Guldsmeden kan derudover også knyttet til natures væsener så som feer.

Så for at summere op er guldsmeden associeret med:

 • Transformation
 • Forandring
 • Tilpasningsevne
 • At bevæge sig med lethed gennem livet og hurtigt tilpasse sig.
 • Selvrealisering
 • Frihed
 • At leve livet fuldt ud
 • Lethed og glæde
 • Arbejde med følelser
 • Natures væsener så som feer

Guldsmedens spirituelle budskab

Guldsmedens spirituelle budskab

Du har gennemgået en transformation, er igang med transformative processer eller transformation er på trapperne.

Vær klar til at tilpasse dig forandringer og bevar en positiv tilgang til tingene under disse processer. Vær klar til at skifte retning, hvis der er brug for det og din intuition understøttet dette. Bevar glæden i hverdagen for at tiltrække det positive.

Det kan også være et budskab om at dykke ned i følelser, der ikke er blevet ordentligt følt for at tranformere disse og komme styrket ud på den anden side.

Vi har ofte en tendens til at undgå ubehagelige følelser, siden de kan være smertelige at forholde sig til. Det forholder sig dog sådan at for at kunne heale er vi nød til at føle disse følelser. Der er en grund til man på engelsk siger “You need to feel it to heal it”. Det kan dog ske gradvis, hvis det er for overvældende at føle det hele på en gang. Du kan eksempelvis nøjes med at gå ind i følelserne 1-2 minutter og så gentage det senere. Men vejen mod at få det bedre er ved at føle det der ikke er levet ordentligt følt.

Belønningen ligger på den anden side minder guldsmeden os om. Se bare hvordan fin og fuld at liv den er efter den har gennemgået sin transformation under vandet.

Spørgsmål man kan stille sig selv, når man ser en Guldsmed

For at finde ud af hvorfor guldsmeden kom til dig, kan du stille følgende spørgsmål:

To identify why the Dragonfly came to you, you can ask the following questions:

 • Har jeg gennemgået en transformation for nyligt eller er i gang med det?
 • Lever jeg livet med tilstrækkelig lethed?
 • Kan jeg lette mit perspektiv på tingenen for at få et bedre udgangspunkt for at manifestere lettere?
 • Har jeg undertrykt ubehagelige følelser som guldsmeden nu beder mig om at kigge på og føle?
 • Føler jeg en forbindelse til natures ånder og væsener? I så fald er det måske tid til at udforske den forbindelse nærmere?

Hvordan ved man om guldsmeden har et budskab?

Nogle gange begynder vi at lægge mærke til specifikke ting i vores liv. Det kan for eksempel være et dyr som guldsmeden. Vi til typisk lægge særligt mærke til dem, når de har et budskab til os. Det er vil særligt være tilfældet hvis vi er åbne for de tegn universets, åndelige guider og englene har til os. Til tider kan man bare mærke at dette dyr har et budskab. Eller det optræder i en situation eller omgivelser som gør at vi lægger mærke til det.

Guldsmeden kan også optræde i drømme. I så fald er der en god chance for at den rummer symbolik. Mere om det herunder.


Hvad betyder det hvis man ser en guldsmed i en drøm?

Hvad betyder det, hvis man ser en Guldsmed i en drøm?

Når du ser i guldsmed i en drøm er det meget sandsynligt at denne indeholder symbolik og det vil give god mening at forsøge at tolke drømmen. Vores åndelige guider og universet sender os blandt andet beskeder via drømme for at guide og hjælpe os.

For at tolke drømmen med en guldsmed, kan du kigge på hvilken situation og sammenhæng den indgik i drømmen. Hvordan følte du osv. Disse ting kan supplere guldsmedens generelle budskab og symbolik som beskrevet ovenfor. Farven kan også spille en rolle i tolkningen. Herunder kan du se hvilken betydning og symbolik der kan knyttes til guldsmede i forskellige farver.

Guldsmede i forskellige farver – betydning

Guldsmedens farve kan også indeholde symbolik og betydning. Herunder finder du hvordan guldsmede i forskellige farver kan tolkes, hvis du føler at farven har en betydning.

Blå Guldsmed betydning

Blå Guldsmed Betydning

Blå er forbundet med spiritualitet, intuition og indre fred. Blå er også knyttet til kommunikation og selvudfoldelse.

En blå guldsmed kan således knyttet til spirituel udvikling.

Den blå guldsmed beder dig om at lytte til din intuition for at afgøre hvad dit næste skridt skal være. Det vil hjælpe dig med at træffe gode valg der kan bringe glæde og frihed ind i dit liv.

Blå er også farven der er associeret med halschakraet og kan knyttes til kommunikation. Sørg for at de ord du kommunikerer er lette, positive og opløftende, da det vil hjælpe med at manifestere positive resultater.

Rød Guldsmed betydning

Rød guldsmed symbolik, betydning

Rød er associeret med passion, varme, stabilitet, tillid og tryghed.

Den rød guldsmed forsikrer dig at alt er okay. Det er okay at forfølge din passion. Det kan for eksempel være relateret til en spirituelt eller hjertebasseret projekt eller forretning. Men lyt til din intuition og lær at den røde guldsmed. Vær klar til at lave tilpasninger eller justeringer og vær tilpasningsparat når der er brug for det. Vores vej er sjældent en ret linje og nogle gange er vi nød til at tilpasse os forandring eller ændre på tingene for at opnå succes og vokse.

Gul Guldsmed betydning

Gul Guldsmed Symbolik, betydning

Gul er associeret med styrke, viljestyrke, udholdenhed og selvkontrol.

Hvis en gul guldsmed viser sig for dig kan det være et budskab og at vær stærk og finde sin indre styrke frem under tider med forandring. Forandring og transformation kan til tider være hårdt eller udfordrende. Den gule guldsmed fortæller dig at du har hvad det kræver og beder dig om at være stærk.

Gul er farven associeret med Solar plexus chakraet.

Sort Guldsmed betydning

Sort Guldsmed Betydning

Sort er fraværet af alle andre farver. Den kan repræsentere det skjulte, underbevidste eller mystiske. Sort kan også være associeret med blokering. For eksempel vil en blokering i aura’en ofte ses som en sort plet.

Den sorte guldsmed beder dig om at lysne dit perspektiv på tingene. Hvad holder dig tilbage for at leve dit liv fuldt ud? Måske er det tid til dykke ned i sindets dybe vand og kigge på hvad der kunne ligge på det ubevidste plan, der potentielt holder dig tilbage?

Det første skridt i healings processen er gøre en ubevidst blokering bevidst. Ved at blive bevidst om hvad der påvirker os, kan vi begynde at forholde os til det. Processen kan være transformerende og vil hjælpe en til blomstre og kunne nyde livet med større lethed – som guldsmeden.

Betydning af når en Guldsmed lander på en

Betydning af når en Guldsmed lander på en

Hvis en guldsmed lander på en, er universets måde at gøre en ekstra indsats for at få vores opmærksomhed. Man kan sige guldsmedens budskab kommer med lidt ekstra vedholdenhed. Svært at overse!

Død Guldsmed betydning og symbolik

At støde på en død guldsmed kan være en indikation på at ting og egenskaber associeret med guldsmeden er gået ned i tempo eller er stoppet helt. Dette kan der naturligvis være gode grunde til, så vær ikke hård ved dig selv i denne sammenhæng. Men det kan være en god ide at se på hvad man kan gøre for at bringe nogle af guldsmedens positive egenskaber i spil igen. Disse kan inkludere:

 • At Leve livet med glæde og lethed.
 • At bevæge sig gennem livet med ubesværethed og tilpasse sig forandring hurtigt.
 • Selvrealisering
 • At leve livet fuld ud
 • At tilpasse sig forandring fleksibelt

At se en død guldsmed kan også være et tegn på at en transformations proces er gået meget ned i tempo eller er gået helt i stå.

Hvad kan man gøre hvis man ser en død guldsmed

Hvad kan man så gøre hvis man ser en død guldsmed og oplever ovenstående?

Du kan forsøge at identificere hvad det er der trækker dig ned. Er det noget fra fortiden? Eller er det noget som påvirker i din nuværende situation?

Hvad kan du i så fald gøre for at ændre det og komme videre?

Hvis det er rodfæstet på et emotionelt niveau, opfordrer guldsmeden dig til kærligt at udforske disse måske fortrængte følelser for at heale det.

Generelt for at løfte dig selv og bliver mere ligesom guldsmeden, kan det være en god ide at fokusere på at løfte sin vibration eller energifrekvens. Hvis du ikke ved hvordan man gør det, eller søger inspiration hertil, kan du med fordel læse denne artikel: Hvordan hæver man sin energivibration.

Guldsmed Tatovering betydning

Guldsmed tatovering betydning

Der kan være mange årsager til at man vælger at få lavet en tatovering af en guldsmed. Mange får den fordi de beundrer guldsmedens skønhed eller fordi de har et særligt bånd til den. Men hvilken betydning har en guldsmede-tatovering og hvilken symbolik rummer den?

Ved at få tatoveret guldsmeden på sig, vælger man fysisk at få dyret præget på sin krop. Det ligger der en stærk energi i. Det er også grunden til at mange indfødte har en særlig relation til deres tatoveringer og går meget op i dem.

En guldsmede tatovering er en måde at associere sig med guldsmeden og dens egenskaber. Disse kan inkludere:

 • Selvrealisering
 • Frihed
 • At leve livet fuld ud
 • Lethed og glæde
 • At bevæge sig gennem livet med lethed og hurtigt tilpasse sig
 • Naturens væsener så som feer

At få en guldsmede-tatovering kan også være en måde at huske sig selv på at være mere som guldsmeden.

På samme måde som når man ser en fysisk guldsmed, og fornemmer at den har et budskab, kan det at se en guldsmed som tatovering betyde det samme. Universet, vores åndelig guider, mv. bruger det der er omkring os til at få vores opmærksomhed og bringe os budskaber.

Guldsmeden som Kraftdyr

Guldsmeden som kraftdyr

Kraftdyr kan betragtes som en form for åndelige guider, der hjælper os. Alle har dem. Nogle hjælper os, uden vi overhovedet er klar over det. Men hvis du er spirituelt åben, ved du måske hvilket, eller hvilke, kraftdyr, der hjælper dig for tiden.

Forskellige dyr har forskellige egenskaber og styrker. Et specifikt kraftdyr dukker typisk op i vores liv, når vi har brug for dets egenskaber og styrker. Måske gør en situation, opgave eller udfordring, at det er oplagt, at netop dette kraftdyr assisterer os.

At have guldsmeden som kraftdyr kan betyde at den hjælper os med nogle af nedenstående ting eller egenskaber:

 • Hurtigt at tilpasse sig nye omstændigheder, tilpasningsevne.
 • Leve livet med lethed og glæde
 • Støtte os i tider med stor forandring
 • Arbejde med følelser (der måske er gemt væk)
 • Hjælpe med at forbinde os med natures væsener
 • Hjælpe med at håndtere forandring

Man kan også vælge at påkalde sig et kraftdyr, i dette tilfælde guldsmeden, og bede den støtte og hjælpe en med dens styrker og egenskaber. Det prøvede jeg personligt, mens jeg skrev denne artikel og til min forbløffelse, sad der 20 minutter senere en flot guldsmed på min altan! Ingen tvivl om at mit ønske var blevet hørt og imødekommet.

Tak til guldsmeden.

Relateret content:
1) Hvad er engle og hvordan modtager man deres hjælp?
2) Hvad er åndelige guider?
3) Sommerfuglen – Symbolik, Betydning & Budskab

Copyright 2022 © Spredlyset.dk

No Comments

Leave a Comment