Eksempel 4 på Sjælsguidet sundhedssession
Denne session var en udløber af kvindens første session, som du kan læse i detaljer her.
Ved kvindens første session afdækkede vi årsagerne til hendes stress. Som viste sig at være:
1) Bange for at miste sin datter.
2) Kæreste var en ”tung byrde” da hun tog ansvaret og hans byrder på sig.
3) Delvist ubevidst var hun bange for at “kæresten smuttede”.
4) Der var oplevelser fra barndommen, der påvirkede hende, og som også havde været med til at “fylde bægret”.
Som afslutning på hendes første session aftalte vi, at jeg kiggede på hende oplevelser fra barndommen, når hun havde arbejdet med punkt 1-3 og i mellemtiden skulle jeg kigge på årsagen til hende dårlige tænder.
Case: Kvinden var plaget af flere forskellige ting i relation til hendes tænder og det påvirkede hende faktisk en del. Derudover var det dyrt med de mange tandlægebesøg.
Følgende ting kæmpede hun med:
1) Blødende tandkød.
2) Paradentose (betændelsestilstand i knoglen, der betyder løse tænder, der ultimativt falder ud)
3) Murrende tand + huller i andre tænder og smerter i den forbindelse.
4) Gul fortand som vendte tilbage trods behandling.
Sekundært fortalte hun, at hun også oplevede:
5) Dårlig ånde
6) Et voldsom “jag”/smerte op til øret, som var så smertefuldt, at hun fik lyst til at græde.
Vi aftalte, at jeg for hver at tingene skulle kigge på:
1. Den underliggende årsag.
2. Hvad hun kunne gøre ved det.
Ved session kom følgende frem:
1) Blødende tandkød
Underliggende årsag: Der var tale om noget fra barndomme, der “fyldte rigtigt meget” og havde relation til hendes forældre. Det var så “smerteligt”, at hendes sjæl ikke havde lyst til at tale om det. Det “gjorde så ondt”. Disse ting “gjorde ondt” og “blødte stadig”. Det blødende tandkød var en måde at vise dette på.
Hvad kunne hun gøre ved det?
“Se på det”, underforstået se på det, der var så smerteligt, at hendes sjæl ikke umiddelbart havde lyst til at tale om det.
Det skulle “bearbejdes” de ting, der lå indeni hende og “gjorde ondt”, “blødt” og kom til udtryk som blødende tandkød. Jeg fik også at vide, at hun “græder indeni” og at disse ting “skal ud”. De skulle “forløses”.
Kvinden kunne ikke selv umiddelbart huske disse oplevelser, så der var sandsynligvis tale om oplevelser, der havde været så smertelige, at hun havde valgt at fortrænge dem. Hun havde dog længe haft en fornemmelse af, at der måske lå noget og rumsterede i hende fra barndommen.
2) Paradentose
Beskrivelse: Kvinden led af paradentose og gik til behandling hos tandlægen for dette. Herunder er en kort beskrivelse af paradentose generelt fra netdoktor.dk, for at forså hvad det drejer sig om:
“Paradentose er en betændelsestilstand i den knogle, som tandroden sidder fast i. Betændelsen fører til, at knoglen langsomt “ædes op” og når processen er langt fremskreden, begynder tanden at føles løs. ..bliver der ikke taget hånd om parodontose i tide, vil tænderne ende med at falde ud – en efter en. Til sidst bliver man tandløs og må have protese.”
kilde: https://netdoktor.dk/taender-og-mund/sygdomme/parodontose-paradentose/
Underliggende årsag:
Da jeg spurgte til hvad den underliggende årsag til hendes paradentose var, kom svaret straks: “Det er det samme”. Igen var det altså traumer/oplevelser fra barndommen, der lå til grunde. “Hun blødte indeni” blev det sagt. Det (oplevelserne/traumerne) ville ud i lyset, blive belyst, så det kunne heales.
Da jeg spurgte lidt mere generelt ind til paradentose, fik jeg følgende at vide: Det kunne anskues som, at “tænderne hurtigt blev gamle og ultimativt døde (faldt ud)”. Her var sammenhængen, at når “fornøjelsen i livet var væk”, så var “der ingen grund var til at være her (leve)” og så “havde man ikke brug for tænderne”. Med andre ord, kunne paradentose anskues som et symptom på, at “fornøjelsen i livet var væk” og dermed “var der ikke længere brug for tænderne” som så begyndte indirekte at gå til grunde via paradentosen. Der blev herefter sagt “ja det er “barskt” men “det er sådan det er”.
Det var barskt, men det positive ved denne indsigt var, at når vi nu kendte årsagssammenhængen, kunne vi bruge den konstruktivt.
Hendes skjulte traumer fra barndommen, der lå indeni hende og arbejdede betød, at fornøjelsen ved livet blev mindre, end den kunne være, hvis disse traumer var blevet bearbejdet”.
Hvad kunne hun gøre ved det?
“Hun skulle lege med din lille pige indeni”, blev der sagt. Det handlede om, at den lille pige indeni “skulle gøres glad igen”. Derved ville fornøjelsen ved livet blive bedre og den underliggende årsag til hendes paradentose adresseres.
Hvordan kunne det gøres? Det handlede igen om, at der skulle ryddes op i de ting, der lå fra barndommen. Der skulle findes “løsninger på de dybrere ting”. Jeg fik samtidig at vide, at det var noget, jeg kunne hjælpe hende med.
3) Murrende tand + huller i andre tænder og smerter i den forbindelse.
Underliggende årsag:
Det var igen meget det samme, det handlede om. Det var smerten indeni fra oplevelser i barndommen, der ville ud. Smerten indeni viste sig som fysisk smerte i hendes tænder. Den ene tand, hvor det var mere koncentreret, fik jeg at vide blot var et mere koncentreret traume, der ville ud. “Et skrig om hjælp”.
Hvad kunne hun gøre ved det?
Løsningen var igen det samme. Der skulle kigges på de underliggende ting.
4) Gul fortand
Underliggende årsag:
Her handlede det igen om tingene fra barndommen, der ikke var blevet behandlet. Det var en måde at vise “dårligdommene indeni”. En måde hvor det “ikke kunne overses”.
Hvad kunne hun gøre ved det?
Det handlede igen om “ting indeni, der ikke var kommet luft til”. Så løsningen var den samme. Der skulle ryddes op på de indre planer/traumer fra barndommen. Der skulles “luftes ud” til disse dårligdomme.
5) Den dårlige ånde
Jeg spurgte hurtigt til den dårlige ånde. Her blev der sagt “stinker indeni”. Hvor den gule fortand var en måde at vise det visuelt, var den dårlige ånde en måde “det kunne lugtes”. Det var altså “blot” endnu en måde, de ubearbejde ting gav sig til hende på.
6) Jag/smerte op til øret, som var så smertefuldt, at hun fik lyst til at græde
Smerten førte op til øret, så her fik jeg at vide, at det handlede om “at lytte”. Hvor fortanden viste de indre dårligdomme visuelt og den dårlige ånde viste det via lugt, så handlede det her om at lytte.
Smerten udsprangt af kæben/tænderne, så det var en budskab om at lytte til tænderne, der gjorde opmærksom på den indre smerte, der krævede hendes fokus.
At det gjorde så ondt, at hun fik lyst til at græde, var der også et budskab i. At græde er at forløse følelser og det var netop det, det handlede om. De indestængte følelser fra barndommen skulle føles. “You need to feel it to heal it”.
Løsningen
På dette tidspunkt var det klart, at stort set alle hendes udfordringer omkring tænderne, bundede i det samme, oplevelser fra barndommen, der ikke var blevet bearbejdet, følt og forløst. Problemet her var, at hun ikke kunne huske dem. Så hvordan skulle det gøres?
Her fik jeg at vide, at jeg var “telefonnummeret” til oplevelserne/traumerne fra barndommen. Hun kunne, via mig, få kontakt til disse smertelig ting. Jeg fik vist en trekant, som vist nedenfor, hvor jeg kunne facilitere kontakten mellem hende og de fortrængte ting fra barndomme. Altså hjælpe hende med at få kontakte til de svære ting og starte processen med at bearbejde disse, således at de kunne kommme frem i lyset, blive bearbejdet, følt og ultimativt facilicere en healing.
Man kunne sige, at her ville jeg være en form for mellemmand, der delt hjalp hende med dels “at ringe de svære ting op” men også var med på sidelinjen til at forstå tingene og facilitere healingsprocessen.
Afslutningsvist blev der sagt, at nu kunne hun “ringe disse ting op” (via mig), “hvis hun turde”, “hvis hun ville” og at “det godt kunne blive hårdt”.
Kvinden skulle naturligvis lige sunde sig lidt ovenpå alt denne information og var (forståeligt nok) også lidt bekymret for, hvad det evt. kunne være, der påvirkede hende fra barndommen. Derfor havde vi en længere snak om dette. Jeg kunne naturligvis ikke vide, hvad der evt. ville komme frem, men kunne komme med eksempler på lignende processer, jeg havde facilitetet.
Ved afslutningen på vores samtale besluttede hun sig for, at hun var klar til at se på det. Vi aftalte derfor, at hun skulle bruge de næste 14 dage på at arbejde med de input, hun allerede havde fået fra sin første session omkring stress. Herefter ville jeg gerne hjælpe hende med at se på oplevelserne fra barndommen, der påvirkede hendes tænder så radikalt.
Ønsker du at bestille en indledende samtale?
Du kan bruge formularen herunder til at bestille en indledende samtale
Om Klaus Kaae Hermansen
Klaus har gennem mange år beskæftiget sig med den spirituelle verden og udgivet flere bøger om spiritualitet, herunder om hvordan man kommunikerer med den åndelige verden. I dag tilbyder han sessioner inden for forskellige områder. Han er derudover tilknyttet https://sjaelensskole.dk/ som underviser og foredragsholder.
Copyright © Spredlyset.dk 2024